Basar

Idag var det då dags. Dotterns skola har varje år en traditionsenlig julbasar i samband med att deras lördagsverksamhet har avslutning. Det är - enligt traditionen - sjuorna som har hand om basaren och därmed var det då vår tur i år. Alla hade samlat in saker till loppisen och auktionen, och vi skulle ge två flaskor vin/familj till vinlotteriet. Dessutom var det massage (som barnen höll i), chokladhjul, tävlingar av olika slag, fiskdamm och café. Det brukar rendera en hel del pengar den här basaren, så det ska bli intressant att se hur mycket det blir.

Tyvärr slutade basaren i moll eftersom en av killarna i klassen ramlade illa och bröt nyckelbenet. :-(

Tappat rösten...

Undrar var jag lagt den??

Luftslottet som sprängdes

Idag var maken och jag på bio och såg Luftslottet som sprängdes. Tredje delen i Stieg Larssons trilogi om Blomkvist/Salander. Maken har fått gratis biljetter via en leverantör på jobbet så vi var på förhandsvisningen. Nice. Premiären är annars på fredag. Gratis är alltid godast. Fick ju dessutom gratis popcorn och läsk. Inte helt fel. Väldigt välbehövligt att få barnvakt och komma ifrån lite.

Sugen på ny bloggdesign

Börjar bli lite sugen på att förändra bloggen lite. Designmässigt alltså. Var inne på en sida nyss som heter bloggdesign.se och där kunde man ladda ner eller köpa jättefina designer. Några jag fastande för är dessa:


Är mest sugen på den sista. Hittade alla designerna här
Vilken tycker du är finast?

Julklappsångest

Håhåjaja... nu börjar det blir dags att fundera på vad jultomten ska komma med för paket i år. Igen. Det är bara en månad kvar till jul och det går ju rasande fort tyvärr. Allt som ska hinnas med till jul väntar man med till sista minuten och så står man där dagen före julafton i milslånga köer och stångas med likasinnade svettiga, adrenalinstinna människor som en själv. Suck. Varje år har jag ambitionen att hinna bli klar med klapparna i tid, men av någon anledning så blir det oftast inte så. En del brukar jag vara klar med ganska tidigt, men i år har jag inte köpt en enda klapp än. Det börjar bli dags!
HJÄLP!

Konsert igår

Igår hade dottern konsert på skolan. Hon går ju i en musikskola som heter Lilla Akademien i Sthlm, och det är en skola där alla barn spelar minst ett instrument. Dottern spelar piano, och hon är grymt duktig. Om jag jämför med hur jag spelade i den åldern så är det milsvid skillnad. ;) Jag spelade in hennes konsert på video, men jag har inte kommit på hur man får in den ännu (via youtube säkert...) så därför lägger jag in ett klipp från just nämnda ställe med just det stycket hon spelade. I stället för en gammal gubbe, tänk er istället en söt trettonåring som spelar det här: Beethoven Sonata Opus 49 No 1, 2:nd movement


Åh gud så trött jag är

Har jobbat några pass på mitt gamla jobb på St Göran. Jättekul att vara tillbaka bland alla "gamla" kollegor igen. Jobbade kvällspass igår, dvs fram till 21.45 och idag skulle jag börja kl 7.00. Alltså kom jag inte i säng förrän efter 23 och hade förstås svårt att somna av någon anledning. Tankar som snurrar runt och inte finner ro... Så ringde klockan alltför snabbt kl 5.15 och det var bara att kliva upp med för lite sömn i kroppen. Nåja, jag hade en bra dag på jobbet i alla fall och det uppvägde sömnbristen och ovanan att kliva upp så tidigt.

Snart är det dax att sova... Är så trött...

Vill ha...

Sitter och slösurfar och hittar så fina grejor som jag vill ha!

Så vackra lakan och vilket underbart överkast

Vilka lakan!! Jag dör vad snygga!!

Vill ha!!

Allt från Zara Home

Twitter

Har skapat mig ett konto på Twitter och försöker fatta meningen med detta... Mikroblogg... Tja jag vet inte. Jag gillar den här bloggen mycket bättre.

Blåbärspaj är gott!

Vi måste rensa ur frysen lite eftersom vi ska få lite renkött från norr, och vad passar inte bättre då än att göra en blåbärspaj med gamla blåbär? Vaniljsås till... Åhh det är så GOTT!

Tyvärr glömde jag ta en bild på den... Sorry.

Vaccinerat lille mannen

Dotterns skola erbjöd att vaccinera alla syskon, så idag gick vi dit för att vaccinera lilleman. Det tog inte ens en halvtimme så kom vi in, och det hela sköttes exemplariskt av skolans personal. Isak fick sin spruta och han ryckte till och gnällde lite just när hon sprutade in, annars sade han inget. Han grät inte ens! Efteråt sade han att han hade ont i armen, men nu under kvällen har han inte sagt något alls. Skönt det! Peppar, peppar...

Nu flyter det!

Åh vad roligt. Senaste dagarna har det flutit på jättebra med min deckare. Orden bara skriver sig själva och karaktärerna kliver fram och presenterar sig på ett bra sätt. Då är det så roligt att skriva! Hurra!! :D

Dags att vaccinera sonen

Usch ja. Nu är det dags att vaccinera lille sonen. Det lär nog inte bli så kul, fast man får väl hoppas att det gör mindre ont för de små än vad det gör för oss vuxna. Men varför ska det göra det egentligen? Det är nog bara som jag hoppas. Jag fick ju rejält ont och feber av den, och jag har faktiskt en liten knöl kvar på armen som ibland kan den klia som attans, och det är nu 1,5 vecka sedan jag tog sprutan. Dottern tog för en vecka sedan, och hon fick också jätteont och feber en dag. Nu är det sonens tur... Håll tummarna för att det ska gå bra.


Blå himmel och sol

Efter att ha börjat tro att himlen är konstant grå och att man håller på att bli färgblind, så öppnades plötsligt molnen imorse! Vi fick se en skymt av den blå himlen som man nästan hade börjat glömma bort att den fanns, och så fick vi se SOLEN!! En kort stund dock, men ändå. Tillräckligt för att man ska få tillbaka hoppet att det faktiskt finns annat väder än regn. Nu håller tyvärr molnen på att göra entré igen, så det var en kort sejour...

Försenade Halloweenbilder

Ja jag veeet. Jag är sent ute, men vi har inte laddat över bilderna förrän nu. Så här kommer de. Se och njut. Haha!

Lunch. Prinskorvsfingrar med mandelnaglar i grön spaghetti. Ketchup-blod till.


Morticia pustar ut efter maten


Maken


Familjen Addams


Hjälp! Jag blir attackerad av vampyrer! Edward Cullen, rädda mig... ;)


Ozzy Osbourne??


Liten häxkille med napp


♥Pluttar♥

80-talister och pengar

Vad är det med 80-talister och pengar egentligen? Något har uppenbarligen gått väldigt snett där. Ofta läser man i tidningarna om den yngre generationen som drar på sig skulder och tar snabba lån med skyhöga räntor. Varför? Är det detta stressande konsumtionssamhälle som gör detta? Är det verkligen viktigast i världen att äga saker? Tydligen.

Maken och jag har ju ett företag ihop med två webbshopar. Då och då får vi in stora beställningar och vi blir lika glada varje gång. Ända tills vi gjort en kreditprövning. Då är det inte lika roligt längre. Vi har börjat se en tendens som är alltför tydlig. När vi får en stor order så är det huvudsakligen 80-talister som vill betala mot faktura och när vi gör kreditprövning så har 100% av dem betalningsanmärkningar. Och då är det inte bara EN betalningsanmärkning, utan många! Senaste ordern som kom i förrgår, så var det en tjej på 20 år som hade ett femtontal anmärkningar och skulder på 40 000 kr! Tjugo år!! Hon har ju förstört en stor del av sin framtid pga skulderna. I dessa fall måste man avböja och be dem komma åter med en ny order, fast då mot förskottsbetalning eller med kort. INGEN gör en ny beställning! Alltså är de inte intresserade av att betala, utan de ska bara ha och sedan strunta i räkningen. Tough luck, men inte hos oss. Där är det nobben. Inga pengar, inga saker.

Är vi för hårda tycker du? Det handlar om vår ekonomi som företagare. Vi skänker inte bort saker. Som nystartade företagare skickade vi en order till en tveksam person, men det misstaget gör vi inte om. Vi har ännu inte sett röken av de pengarna. Därför har vi denna stenhårda linje, och jag vet att många företagare med oss gör så.

Handla gärna, men betala sakerna du får också!

Nu är det skickat!

Nu är bidraget på väg. Det känns lite spännande att tänka att Camilla Läckberg ska läsa just mitt bidrag, och självklart kommer hon att tycka att det är det bästa hon läst! Hm... drömma kan man ju alltid, men det är ju faktiskt just så att alla i juryn (inklusive Camilla L) ska läsa alla bidrag. Vilket hästjobb! Inte konstigt att det var en begränsning på bara 10 000 tecken.

Nu är det bara att hålla tummarna.


Tävlingsbidraget klart!

Nu så! Nu pustar jag återigen ut, för nu är bidraget redigerat och klart, OCH jag har dessutom kommit på en passande titel; Blodskam. Den antyder lite vad som kommer att finnas med i boken... ;)


Japp, i det här kuvertet ligger vinnande bidraget. Börja fila på era segertal. :D


Nervös? Inte alls. Osminkad? Yes...

Årets Blossa-glögg

Årets glögg från Blossa har en smak av clementin, och eftersom jag är en stor fantast av citrusfrukter såg jag fram emot denna glögg med tillförsikt. I lördags tog vi fram den och hade glögg-premiär. Den luktade lovande. MEN! Ack så besvikna vi blev allihop som drack den. Javisst, men kunde ana citrussmaken, men den smakade inte glögg! Glögg ska smaka glöggkryddor, men här kändes de knappt. Vilken besvikelse. :( Nåja, den gick att få ner med lite russin och mandel. Tycker dock att Blossas 2,5%-iga glögg med apelsinsmak var mycket godare. Finns med lingonsmak också, men den tror jag att jag hoppar över...


Titelbryderi

Ja, sitter här och sliter mitt hår nästan. Jag har så jämrans svårt att komma på titlar till mina verk. Nu ska jag snart skicka in till deckartävlingen och jag har fortfarande ingen titel! Vad ska mitt fantastiska verk heta? Får bråka med mina hjärnceller lite till för nu börjar det bli bråttom. Dags att skicka in...

Bebissjuk

Ibland rasslar det till i äggstockarna och man känner längtan efter ytterligare en bebis komma över en som en tornado. En i dotterns klass har fått en lillebror, en som jag känner har fått barn, min kusin väntar barn (42 år!), och nu sitter jag och kollar på "riskförlossningar" på TV4... ;) Suck. Jag blir så sugen, men jag är för gammal nu. Bara att acceptera. Fast längta kan man alltid.

Bojkotta Lindex?

Jahapp, återigen har tjockisar som jag som drar större storlekar än S/M blivit hånade igen. En designer har fått arbeta ut en kollektion som bara ska säljas i storlekarna S och M. Lindex svarar på kritiken att "det finns andra kläder", och att "de har Generous-kollektionen". Ja, men givetvis, att jag inte tänkte på det?! *ironisk* Naturligtvis finns ju liknande kläder i Generousavdelningen. NOT! Där finns bara oformliga kläder i fula tyger. Blir alltid lika förb*nnad, varför måste jag klä mig som en kärring bara för att jag drar en större storlek än genomsnittet? Hallå klädkedjorna, big surprise: jag är ingen kärring som vill klä mig i tält, jag vill ha snygga kläder ändå!! Är det så omöjligt?

Läs mer här

Grått och trist

November är en månad som borde redigeras bort ur almanackan, eller om man kunde gå i ide en månad så skulle jag blir glad. Jag verkligen ogillar november för det är så grått och mörkt och trist. Hela november hittills har varit som ett grått fuktigt täcke som legat över oss. Himlen är alltid grå och den släpper ifrån sig regn lite för lätt för att jag ska gilla det. Den vackra lövprakten har blåst bort så träden står kala med regndroppar hängande i grenarna. Man går bara och väntar på att det ska snart bli första advent så man får sätta upp julstakarna och få lite ljust, för hur det än är så lyser de upp även utomhus och gör det lite lättare. Bara några veckor kvar att härda ut...

Vaccinerade mig igår

Ajajaj... Säger som Lena Ph i en berömd sång; "ont, det gör ont..." För det gör det verkligen. Hade svårt att sova inatt pga värken i armen, klarade knappt ens av täckets tyngd. ;)

Tänk så olika det är, en del känner ingenting medan andra (däribland jag) får jätteont. Brr....


Redigerardax

Jahapp, nu börjar det dra ihop sig till att redigera bidraget till amelia-tävlingen. Usch, gång efter annan genomfars jag av tvivel. Är den tillräckligt bra, intressant, fångande, välskriven...? Suck, jag vet inte. Men jag gör ett försök i alla fall. Jag kan ju inte få mer än ett "nej tack".

Borde omredigera min medeltidsroman också och skicka in till nya förlag, men orken tycks aldrig riktigt infinna sig. Jag fick ju en massa bra tips av lektören som bedömde mitt manus i våras, och nu ska jag väl försöka ta tag i hennes tips och råd och omredigera lite. Bland annat tyckte hon att jag skulle ändra på titeln, och jag håller på med att fundera hjärnan i bitar på vad den ska heta. Jag vet verkligen inte, kommer inte på någon bra och passande titel. Förslag någon?

oasis of the seas

Havets Oas. Ja det kan jag tänka mig. Nu har världens största kryssningsfartyg sjösatts och är på väg till karibien för att slussa runt semesterfirare runt öarna där. Vi var ju på bröllopsresa på just ett sådant här fartyg i karibien (om än något mindre), och vi vill gärna åka igen. Vi har ju dels min gubbes kommande 40-årsdag att se fram emot, och så småningom kommer en 50-årsdag för mig (även om den är långt borta ännu ;)) så vi har faktiskt pratat om att åka med det här flytande lyxhotellet så småningom. Åh, vad det skulle vara härligt, har ju så underbara minnen från bröllopsresan... Så lyxigt och så fantastiskt.

Trött på bresande karlar

Snälla män, varför måste ni ALLTID sitta med så bresade ben på buss/t-bana så man själv får sitta på kanten av sätet? Jag tror inte att ni har så stor pung så den inte klarar av att ni sätter ihop benen lite grann. Då har ni nog lite höga tankar om er själva. ;)

Kanske vi kvinnor ska börja sitta med armarna brett åt sidan, för vi har ju så stora bröst så de får inte klämmas åt...

What say you? (för att citera en viss läckerbit i Sagan om Ringen)

KENT!!

Jag ska gå på Kent, jag ska gå på Kent. Trallalalalalaaaa...! Har fått biljetter till deras konsert i Globen 28/2-10! Underbart. Håller på att längta ihjäl mig. Redan.

RSS 2.0