Blogg.se = sirap

Idag går det seeegt att blogga... Har man kokat kola ovanpå servrarna och råkat hälla den i dem? Har någon tyckt att alla sladdar var i vägen och klippt av dem? What happened here?

 


Ömma fötter...

Ajajaj... jag har så ont i fötterna efter att ha travat runt på Formexmässan i nästan 5 timmar igår! Jag hittade så himla mycket roliga saker att bygga ett företag på, och dessutom hittade jag saker som jag vill starta ett annat företag på. Låt oss säga att det handlar om rosor... haha! Mer än så kan jag inte avslöja. ;-)

 


Matexperiment

Jag tycker det är så roligt att experimentera med mat och skapa nya rätter. Kanske jag borde blivit kock? ;-) Här följer mina två senaste experiment. Tyvärr utan bilder, så ni får försöka föreställa er maträtterna i huvudet hur goda de blev.

Igår: Varm bulgursallad med kassler
Koka bulgur och stek kasslerbitar. Koka färska rödbetor och skär dem i bitar. Skär körsbärstomater, rödlök, avocado och gurka i bitar. Blanda ihop allt. Gör en vinägrett med olivolja av god kvalitet, balsamvinäger, en rejäl tsk fransk senap, en vitlöksklyfta, salt och peppar. Häll vinägretten över den varma salladen och ät. Jättegott!

Idag: fiskgratäng
Tina fiskfiléer och lägg i en form. Droppa rikligt med citron över. Gör en vit grundsås och häll i en skvätt grädde, en msk fransk senap och en msk vanlig senap, salt och peppar. Häll över fisken: rikligt med dill, persilja och gräslök. Gärna lite purjolök också som med fördel kan fräsas lätt först. Häll sedan såsen över fisken och kryddorna och in i ugn tills fisken är vit och fast. Kokt potatis, ärtor och rivna morötter till. Mmmmm......





Ny bloggdrottning

Håhåjaja. Hur har världen kunnat klara sig utan den vetskapen: vem har största bloggen, Kissie eller Blondinbella? Nu vet vi. Stoppa pressarna, tryck upp löpsedlar och dela ut flygblad. Kissies blogg är nu större än Blondinbellas! *ett sus går genom publiken*: "Woooow".

Men alltså, allvarligt. Kissie? Vad är det? Vår tids Barbie IRL? Nej, det är verkligen inte min kopp te om man säger så. Hon har en jättefin blogg, men innehållet är kanske inget jag vill läsa. Är det ett tecken på ålderdom? Nej. Jag följer gärna andra bloggar som har vettigt innehåll, men tyvärr Kissie, jag tänker inte följa din.

Bättre att läsa min blogg istället, den är garanterat silikon- och retuscheringsfri. :-D





Vill...

Sitter och tittar på en dokumentär om Giorgio Armani. Åh vad jag önskar att jag också kunde sjösätta min dröm om en egen kollektion. Jag har den i huvudet, men att få ner den och ännu värre: få ut den, det är nog bara en utopi. Men visst gör jag lite efterforskningar då och då när idéerna är starka och jag verkligen tror på min idé. Men måste man verkligen vara utbildad designer för att kunna designa kläder? ;-)

Jag vill... och en dag kanske ni ser mitt märke och köper mina kläder...

Tråååk

Fy vad jag avskyr att vara sjuk. Feber imorse, snuva och huvudvärk. Blää. Vill vara frisk nu, men jag blir hemma imorgon med så jag inte går tillbaka i förtid, det är dumt.


♥Dagens skönhetstips♥

Massage

Har upptäckt en underbar pryl som finns på jobbet och som jag först nu i elfte timmen har börjat uppskatta. En massagefåtölj! En kvart sitter man där och lyssnar på avslappnande musik och blir knådad i rygg, nacke och vader. Kan det bli bättre? Längtar till nästa dag då jag får masseras igen. Det är verkligen välgörande för kropp och själ. Prova på!!



Nostalgi...

Ta´t lugnt, ta en...


IKEA säljer denna nostalgiprodukt igen. Var ju bara tvungen att köpa en ask och "take a walk down the memory lane".


Nu är det förkylt

Snörvel, sniff... Känner mig eländig idag. Det började i natt med att näsan började korka igen. Gick till jobbet ändå eftersom jag mådde relativt bra. Fick dock lite "gränsfeber" på eftermiddagen och var så ohyggligt trött. Nu sitter jag och vet inte hur jag ska orka ta mig till sängen. Tänk om det kunde finnas ett rullband direkt till sovrummet...




Bakat bröd

Det är ju så gott med hembakat bröd, tycker ni inte det? Periodvis bakar jag det mesta brödet själv när vi har lessnat på brödet i butikerna, men nu har det blivit dåligt med hembakat på sista tiden. Igår fick jag dock ett ryck och bakade limpor på rågmjöl, fyrkornskross och russin. Asgott! Det finns verkligen inget godare än varmt bröd med lite smör på som smälter ner i brödet... Ahh!




Ögonbryn

Varför i himmelens namn måste det göra så ont att noppa ögonbrynen? Och vem i hela fridens namn kom på att man ska göra det för att vara vacker? ;-)

AJ!!
Här ser man lite bättre hur linjerna ska gå för att få det perfekta ögonbrynet. Lite jobbigt att håller reda på. Men vad menas egentligen med linje A??? Är jag dum som inte fattar... Nåja, nu är mina ögonbryn ansade för denna gång. Tack och lov! Ser inte fram emot nästa...


Taxinge slott

Idag åkte vi till Taxinge slott som ligger mot Mariefred. Det är även känt som "kakslottet" och det gör verkligen skäl för namnet. Det finns en enorm buffé av kakor och tårtor och man blir alltid lika förbannad varje gång man kommer dit, för man orkar ju inte äta allt man vill! Jag åt en kolatårta som var gudomligt god, Elin en morotstårta, maken en Sachertårta och Isak åt en liten bit kolakaka. Tyvärr var vi så upptagna av att njuta av fikat så det blev inga bilder på det. Lånar därför en bild från nätet där man ser hur det ser ut där.
http://www.newsdesk.se/pressroom/taxinge_slott/image/view/taxinge-slott-kakslottet-7477


Jag och kidsen utanför slottet.


Sedan åkte vi till IKEA och åt middag, för klockan hann bli ganska mycket innan vi kom därifrån. Isak hittade ju lite djur att kolla på. Grisarna som bökade var spännande... ;-) På IKEA blev det köttbullar för barnen, och kotlettrad med bearnaisesås och pommes för oss vuxna. Jammi!!

Middagsdax!


Fina bilder




Håll till godo!


Måste ha en header...

Men jag hittar inga bra bilder på mig...

Vad göra...?

Jag letar (och fotar) vidare. :-)


Nu börjar VAB-träsket igen...

Nu är det höst igen. Nu börjar förkylningarna ställa sig på rad igen och man måste VAB:a. För de som är oinvigda i detta träsk får jag förklara att VAB betyder vård av barn. Man är alltså hemma med sjukt barn, och det kan bli många dagar på en "termin". Det är inte så roligt att ringa jobbet och säga samma visa igen: "Tyvärr kan jag inte komma till jobbet idag igen pga sjukt barn." Det är pinsamt verkligen när man ringer för tredje gången samma månad... Men vad gör man? Alla vet ju om att är man småbarnsförälder så blir det så här.

Och som ett brev på posten så håller Isak på att utveckla höstens premiärförkylning. Han har hostat och snorat i natt. Suck... Typiskt scenario när dagis börjar igen efter sommaren.

Hoppas det är en snäll bacill den här gången...


♥Dagens skönhetstips♥

Sova är bland det skönaste och bästa du kan göra för att må bra. Sömnen ger dig ork och energi att ta itu med saker, och hjärnan får rensa och sortera dagens intryck i lugn och ro.

Så: god natt på er!!


Lite bilder på mig...

Oops?? Vad har jag gjort? Jag ser skyldig ut i alla fall...


3-årige sonen tog kortet


Inte helt nykter längre fram på kvällen för kräftskivan...


Trött...?


Jomen... helt normalt?! Sonens mjukis-kackerlacka på huvudet...


På väg till bingen




Borde jag bli bagare?

Gillar att baka, men tyvärr orkar jag sällan. Den här helgen är dock ett undantag. Igår gjorde jag en äppelpaj med äpplen från trädgården



Idag gjorde jag en långpannekaka med maräng och svartvinbär. Underbar. Syrlig och söt på samma gång. Mmm...




Jättegott!!

Skrivkramp!

Jag har totalt gått in i väggen när det gäller mina skriv-alster. Kommer inte alls vidare nu. Har ingen inspiration alls, och fantasin är totalt bortblåst. Kommer inte på någonting alls så jag kan fortsätta. Ibland kommer glimtar av en fortsättning, men jag har ändå inget att gå på när jag väl sätter mig vid datorn.

Det är väl för mycket just nu för övrigt tror jag...




Fredag!

Åh vad härligt med fredagar. Varför är det så? Jo, för då har man hela helgen framför sig. :-) Hela helgen är som ett oskrivet blad, en blank sida att fylla med det man känner för. Ta fram livets palett och börja måla!

Hur ser din helg ut?

Min helg: ingen aning än så länge.


♥Dagens skönhetstips♥

Skrubbvante i duschen. Det är ju hur skönt som helst att få skrubba av sig hudavlagringarna. Man känner sig så fräsch efteråt.


Högstadiet

Idag gick vår familj ett stort steg framåt på livstrappan. Dottern började högstadiet idag! Jag låter verkligen som en gammal kärring (ähum...) när jag säger att jag inte fattar var tiden tar vägen. Alldeles nyss var hon en liten tjej som låg i min famn och snuttade välling. Nu... ja nu är det ett helt annat liv. Högstadiet... Herregud...



Rosor...

Jag är barnsligt förtjust i rosor. Det lär märkas i bloggen... ;-)






Välkommen till min nya blogg!

Here I am! The one, the only:

RSS 2.0