Matexperiment

Jag tycker det är så roligt att experimentera med mat och skapa nya rätter. Kanske jag borde blivit kock? ;-) Här följer mina två senaste experiment. Tyvärr utan bilder, så ni får försöka föreställa er maträtterna i huvudet hur goda de blev.

Igår: Varm bulgursallad med kassler
Koka bulgur och stek kasslerbitar. Koka färska rödbetor och skär dem i bitar. Skär körsbärstomater, rödlök, avocado och gurka i bitar. Blanda ihop allt. Gör en vinägrett med olivolja av god kvalitet, balsamvinäger, en rejäl tsk fransk senap, en vitlöksklyfta, salt och peppar. Häll vinägretten över den varma salladen och ät. Jättegott!

Idag: fiskgratäng
Tina fiskfiléer och lägg i en form. Droppa rikligt med citron över. Gör en vit grundsås och häll i en skvätt grädde, en msk fransk senap och en msk vanlig senap, salt och peppar. Häll över fisken: rikligt med dill, persilja och gräslök. Gärna lite purjolök också som med fördel kan fräsas lätt först. Häll sedan såsen över fisken och kryddorna och in i ugn tills fisken är vit och fast. Kokt potatis, ärtor och rivna morötter till. Mmmmm......





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0