Lite julbilder...

Här kommer lite bilder från julafton i Västerås.

Min fina engelska julkaka som jag gjort varje år sedan mitten av 80-talet. Den hör till julen numera.


Här förbereder jag julbordet


Årets julbord är dukat!!


Bilden på sötosten som utlovats


Ägghalvor med Kalixlöjrom!


Skymning med ett så vackert blåaktigt ljus


Julstämning!!


Jultomten kom ju förstås också


Minitomte öppnar julklappar


Åsså lite julgotter till avslutning. Allt hemgjort förstås!

Ny design

Vad tycks? Efter ett par timmars hårslitande så har jag fått till något som jag är ganska nöjd med. Fast jag vill ha bort den där texten som kommer fram i headern där det står med svart text "Me myself & I"... Tar jag bort det helt så försvinner det från informationsfältet högst upp också... Dagens I-landsproblem I know... ;)

Litteraturlistan Orvar...

Hjälp! Började kolla igenom välkomstbrevet inklusive litteraturlistan för första kurserna som börjar i januari. Hjälp! Litteraturlistan är 8 sidor lång!!! Åtta sidor! Mamma mia! Hur ska man hinna läsa allt?


Sade jag att listan var åtta sidor lång?

Nyårsmeny

Så nu börjar den ta form, årets NYÅRSMENY!

Förrätt: Gratinerad hummer. Champagne till.


Huvudrätt: Smördegsinbakad fläskfilé med krämig rotsaksgratäng. En Rioja Gran Reserva till.


Efterrätt: Chokladpannacotta


12-slaget: Champagne och de traditionella 12 vindruvorna som vi för länge sedan lärde oss i Spanien att man gör vid 12-slaget. Man tar en druva varje slag och tuggar och sväljer. Lyckas man få i sig alla 12 väntar lycka och framgång för det kommande året. :)



SKÅL!

Avatar - filmen

Under julhelgen passade vi vuxna på att ha varsin filmkväll. Ena kvällen åkte syrran med sambo och kvällen efter åkte maken och jag. Vi alla såg filmen Avatar. En väldigt speciell film måste jag säga. Den var så otroligt vackert gjord med miljöerna, men storyn...! Nej, den går fetbort! Typiskt amerikansk, en amerikan räddar världen, blablabla... Nej, den delen gick inte hem hos mig, men den får ändå en fyra i betyg eftersom den var så annorlunda och så himla underbart gjord.






Snart nytt år...

Nu är det snart dags att runda av dels år 2009, dels ett nytt decennium. Media översvämmas av olika "summeringar" av decenniet med varierande resultat.

För egen del har jag inte mycket att summera tror jag. Träffat ny man, giftermål och-framför allt-mina två barn var väl de viktigaste händelserna. Dock föddes inte äldsta barnet under detta decennium, men hon är nog så viktig för mig ändå. ♥

I år blir det en lugn nyårsafton hemma som det verkar. Eftersom Isak lägger sig vid 8-tiden är det svårt att åka bort till andra, så det får bli en stillsam hemmakväll med god mat och champagne. :) Inte helt fel det heller.

Julen är nu passerad

Jaha, nu är glada julen slut slut slut... som den bekanta visan går. Skönt på ett sätt, men trist på ett annat. Jag blir som ett barn på julafton eftersom jag älskar julen som jag berättat om i tidigare inlägg. :) Vi firade i Västerås med syster och hennes familj. Lugnt och härligt med mycket god mat och julmys till max. Har inte orkat ladda över bilderna från kameran än,men ska. Bilder kommer vad det lider.

Tillfällig paus

Imorgon kommer vi att ha fullt upp med julstök och sedan blir det julfirande med syster och familj i några dagar, så jag kommer inte att hinna blogga förrän tidigast söndag.

Önskar alla en GOD JUL!!

Julens härliga smaker

Längtar till julens goda mat... Sill, lax, skinka med rödkål, svågerns hemlagade köttbullar, dopp-i-grytan och sist men inte minst - sötost! Sötost är en gammal anrättning från norrland (framför allt Västerbotten verkar det som), där man kokar ihop mjölk, grädde, torrmjölk och ostlöpe till en grynig massa som sedan blandas med vispad grädde med vaniljsocker och socker i. Det är så gott så jag dregglar ihjäl mig bara jag tänker på det! Inget julbord utan sötost! Har ingen bild på det, men ska ta bild på det sedan eftersom det är min syster som gjort den i år.

Sist men inte minst är det ju så gott med allt julgodis!!

Här är lite jag pysslat med sista dagarna.


Gravad lax....


"Bounty-bitar"


Resterna av chokladen från Bounty-bitarna (med kokosrester i) blandad med russin och hackad mandel. Löjligt gott!


Chokladfudge

Ett berg av julklappar

Julklappar är roligt att både ge och få, men himmel vad det är tråkigt att stå i kö för att köpa dem och ännu värre - slå in dem! Det finns inget tristare än att slå in julklappar, för det är ingen ände på det. Har man slagit in 10 st och ryggen värker, ja då är det bara att bita ihop för det är minst 20 kvar.  Suuuck. Nåja, nu har jag varit i Farsta idag igen för att shoppa de sista grejorna. SKÖNT! Nu är det som sagt bara inslagandet kvar... Men det tar jag sedan...


Ja se det snöar... ännu mer!!

Herreminje! Slutar det aldrig snöa?! Nu har det kommit nästan en halvmeter snö, och DET gott folk är ovanligt i Stockholm i december! Har ju inte haft en vit jul på hur många år som helst, men i år ska det nog bli det. Mysigt.

 

Mycket snö är det!


Hmm... jag har för mig att det ska finnas en bil där någonstans?!


Huset i vinterskrud


Röd om kinderna efter att ha skottat snö ;)

Ja se det snöar...

Nu snöar det för fullt utanför fönstret. Vi har väl en 5-6 cm i skrivande stund och det lär ju öka på sig allt eftersom dagen går. Vackert är det när snön ligger på träden, och det blir ju faktiskt ljusare ute. Tänk om snön kunde få ligga kvar över julen nu då så vi får en vit jul i Stockholm i år! Till skillnad från de gröna/bruna jularna vi haft de senaste åren. Trist. Please stay...

Man kan se mot skjulväggen hur det snöar ute... PS Innanför inhägnaden brukar vi ha en pool... Känns avlägset nu. :)


Päronträdet i vinterskrud

Fy för magsjuka!

Hatar (och då menar jag vekligen hatar) att vara magsjuk! Man hänger över porslinsfåtöljen och önskar att man vore död mellan de plågsamma konvulsionerna i magen. Blev dålig igår kväll, ingen aning om från vad. Maken och jag har ätit samma mat, och sonen mår bra. Konstigt. Nåja. Är på bättringsvägen idag, har ätit en rostad macka och en kopp te och fått behålla det. Nu ska jag nog lägga mig och vila en stund eftersom jag sov på soffan inatt för att inte väcka övriga familjen om jag skulle behöva ha toalett-rally. ;) Vår soffa är inte alltför skön att sova i en hel natt, så nu ska sängen få ett besök.

Zzzzzzzzzzz........

Ont i fötterna/Lucia

Ajajaj... Har så ont i mina fötter idag. Dotterns klass (hon går i musikskola) lussade på 3 olika företag idag. De är så himla duktiga så jag får tårar i ögonen. Särskilt när de sjunger "Jul, jul strålande jul" i flera stämmor, då går det kårar efter ryggen. Det är så vackert så vackert och mammahjärtat sväller av stolthet. :) Det blev mycket spring och mycket stående, så det var skönt att få sitta ner i tunnelbanan och avlasta fötterna lite. Som tur var så fick man goda lussebullar och julmust till barnen på varje ställe. Vi vuxna fick kaffe/glögg. Mmm...

Nu är det skönt att sitta uppkrupen i soffan med fötterna inbäddade i varma raggsockar, Idol på tv (i brist på annat) och julskum att smaska på. Fredagsmyyyyyys...!

Ljuvlig julkonsert

Var på julkonsert med dotterns skola Alltid lika vackert och stämningfullt och jag blir alltid så tårögd och får en klump i halsen när de sjunger. Det är så vackert!!!

Ingen vinst

Nejdå, inte vann jag amelias deckarpris inte. Nåja, jag hade inte väntat mig det heller egentligen. Fast... så länge det finns chans finns det hopp. :) Nu hoppas jag bara på att jag ska bli hedersomnämnd istället. Ingen chans, jag vet... men... ;)

Julstress, julstress...

Julklappar ska inhandlas och slås in, pepparkakor ska bakas ( i helgen med hjälp av syster och familj), huset ska städas (tror jag skiter i det i år, vi ska ändå inte vara hemma i jul), sill ska läggas in, saffransbröd ska bakas, julkonsert ska lyssnas på (underbart)... Och mitt i detta kaos ska man leva sin vardag med jobb, dagis, matlagning, nattning och företaget... Varför kan inte dygnet ha fler timmar? Eller ett annat alternativ: sluta fira jul. Fast nej, det kan jag inte. Jag är så barnsligt förtjust i jul så det går inte. Hellre lite stress då än att låta bli.


Nyhetstorka

Hjärnan går just nu på lågvarv... vet inte vad jag ska skriva om... Jag skulle kunna skriva om julklappsångest och annan julångest, om tankar runt jobb och framtid, om familjen, om mitt skrivande... Men jag orkar inte just nu. Håller på lite med företaget som går ganska bra, funderar på att starta upp eget... Ja som sagt, det finns egentligen mycket att skriva om, men orken finns inte just nu.

I´ll be back...

RSS 2.0