80-talister och pengar

Vad är det med 80-talister och pengar egentligen? Något har uppenbarligen gått väldigt snett där. Ofta läser man i tidningarna om den yngre generationen som drar på sig skulder och tar snabba lån med skyhöga räntor. Varför? Är det detta stressande konsumtionssamhälle som gör detta? Är det verkligen viktigast i världen att äga saker? Tydligen.

Maken och jag har ju ett företag ihop med två webbshopar. Då och då får vi in stora beställningar och vi blir lika glada varje gång. Ända tills vi gjort en kreditprövning. Då är det inte lika roligt längre. Vi har börjat se en tendens som är alltför tydlig. När vi får en stor order så är det huvudsakligen 80-talister som vill betala mot faktura och när vi gör kreditprövning så har 100% av dem betalningsanmärkningar. Och då är det inte bara EN betalningsanmärkning, utan många! Senaste ordern som kom i förrgår, så var det en tjej på 20 år som hade ett femtontal anmärkningar och skulder på 40 000 kr! Tjugo år!! Hon har ju förstört en stor del av sin framtid pga skulderna. I dessa fall måste man avböja och be dem komma åter med en ny order, fast då mot förskottsbetalning eller med kort. INGEN gör en ny beställning! Alltså är de inte intresserade av att betala, utan de ska bara ha och sedan strunta i räkningen. Tough luck, men inte hos oss. Där är det nobben. Inga pengar, inga saker.

Är vi för hårda tycker du? Det handlar om vår ekonomi som företagare. Vi skänker inte bort saker. Som nystartade företagare skickade vi en order till en tveksam person, men det misstaget gör vi inte om. Vi har ännu inte sett röken av de pengarna. Därför har vi denna stenhårda linje, och jag vet att många företagare med oss gör så.

Handla gärna, men betala sakerna du får också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0